Преди време, Денислав Георгиев ме назначи за първа “жертва” в новата рубрика на блога си “10 бързи избора”. Въпреки че бях принуден да избирам, проявих своенравност и поставих знак на равенство между някои от тях.

Блогът на Денислав Георгиев: 10 бързи избора

“Оказа се, че не е толкова лесно да се сложи еднопредпочитание пред друго. Една любов пред друга. Едно хоби пред друго. Този експеримент ще го направя и с други приятели – пръв се престраши да го изпитам Стефан Августинов.

Идеята е следната – давам десет двойки думи и участника трябва да сложи знак за неравенство между тях с оглед предпочитанията си. Колкото повече пъти успее да го направи, толкова повече точки печели.

Варна = София

В единия град съм роден и живея, в другия съм израснал – наравно са. А и някак си по ме влече към нови места. Амстердам, Лондон, Хонолулу, Разград. :)

Волейбол = Баскетбол

Отново равенство. Работя активно и с двата спорта. С единия постигнах връх – спечелването на Европейското първенство, с другия поставих рекорд по брой зрители на баскетбол у нас с Денис Родман.

Китара > Барабани

Китара, с тенденция към равенство. Скоро ще завърша курса по барабани и… да му мислят комшиите. Е, дотогава ще са поне 5-10 години, но…

Труд < Талант

Колкото и да ми се иска да кажа Труд – Талант. Вярвам до дупка в максимата “95% труд, 5% талант”, но, за съжаление, тя е неприложима в България. Тук оцеляват нахалните и пробивни, неталантливи и необичащи да се трудят индивиди.

Тук = Там

Навсякъде. Човек не трябва да ограничава мирогледа си само до определени места, дейности и т.н. Трябва да гледаме по-далеч от носа си и да не се затваряме в себе си.

Политика >< Бизнес

В България и двете ги няма. В политиката влизаш, ако си удобен някому, а бизнес правиш, ако ти разрешат. Независимо колко си качествен ти или продуктът ти. Но най-важното в момента е да се създаде политика за национално оцеляване на българската нация.

Телевизия = Интернет

Природа. Въздух. Отлепяне на очи от екрана. Иначе знак за равенство. Все още телевизията не е достигнала до превала, който примерно вестниците вече усещат. А аз се информирам основно от интернет. Там е и основна част на комуникацията ми.

Ракия < Салата

Салата. Така и не се научих да пия ракия. Ако няма друго – малко кайсиева. Наскоро един приятел ме открехна на сръбска дюлева. Това мога да преживея. Но иначе салатката е по-полезна за намаляване на килограмите.

Наука = Религия

Това е много дълбоко. Аз вярвам, че има един Архитект, независимо дали го наричаме Йехова, Господ, Светия Дух или каквито още названия да има. Сега се опитвам да разбера дали ни е създал по научен път или чрез свръхестествени сили. Като разбера, ще ви кажа. Човек обаче никога не бива да оставя вярата си, защото без вяра е загубен. Науката пък ни помага да разгадаем това онова.

Куче < Котка

Котка. Тук няма и грам съмнение. Ама обичам по-големичките котки – лъвове, пантери. Като забогатея достатъчно ще спонсорирам някой зоопарк с издръжката на 2-3 лъва, но засега се грижа за кварталните котки. :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>